QMG laajenee turvatekniikkapalveluihin hankkimalla konserniin Pohjois-Suomen ykkösen Capconin

Talotekniikkakonserni QMG:n tytäryhtiö Paikallis-Sähkö ostaa turvatekniikkayritys Capconin, joka toimii Oulussa, Kajaanissa, Kokkolassa ja Rovaniemellä. Tavoitteena on valtakunnallinen peitto turvapalveluissa.

Pian 12-vuotias Capcon (Capitis Control Oy) toimittaa turvateknisiä palveluita muun muassa teollisuuden, suurten yritysten sekä kuntien ja niiden liikelaitosten kiinteistöille. Yhtiö työllistää 20 toimihenkilöä ja asentajaa, ja vuonna 2020 sen liikevaihto oli 3 miljoonaa euroa. Capconin takana ovat kokeneet turvatekniikka-alan ammattilaiset Arto Kärki, Petri Tomperi ja Esa Qvist.

Yrityskaupan myötä Capconista tulee Paikallis-Sähkön, Pohjois-Suomen suurimman sähköurakoitsijan, tytäryhtiö. Petri Tomperi ja Esa Qvist jatkavat QMG:n osakkaina ja tehtävissään Capconissa. Arto Kärki suunnittelee ansaituille eläkepäiville jäämistä.

Paikallis-Sähkö on luonteva uusi emoyhtiö, sillä organisaatiot tekevät paljon yhteistyötä.

– Näemme paljon hyötyjä voimien yhdistämisessä sekä nykyisten asiakkaiden palveluksessa että molempien yhtiöiden kasvua ajatellen. Paikallis-Sähkö tarvitsee turvatekniikan palveluita ja Capcon voi keskittyä turvaratkaisuihin ja -palveluihin, kun me hoidamme osan asennustöistä, Paikallis-Sähkön toimitusjohtaja Timo Keränen kertoo.

Etäohjaus, tietotekniikka ja ohjelmistot yleistyvät turvatekniikassa

– Capconin toimialue on laaja – Kokkolasta Lappiin ja Oulusta Kainuuseen. Pitkien etäisyyksien maassa etäpalvelut ovat tärkeitä – ne tehostavat asiakkaiden turvatekniikan hallintaa. Uskomme, että tulevaisuudessa kasvu keskittyy tietotekniikkaan, ohjelmistoihin ja täydentäviin palveluihin, Petri Tomperi ja Esa Qvist arvioivat.

Tavoitteena koko maan kattava palveluverkosto

QMG on muutamassa vuodessa kasvanut erittäin monipuoliseksi ja valtakunnalliseksi talotekniikkakonserniksi. Konsernin näkemyksen mukaan turvatekniikan markkinoilta puuttuu yhtenäinen, koko maassa toimiva palveluverkosto.

– Turvatekniikka liittyy läheisesti rakennusten digitalisaatioon, automaatioon ja muuhun talotekniikkaan. On hienoa saada Capconin ammattilaiset mukaan Paikallis-Sähköön ja konserniin. He muodostavat hyvän perustan QMG:n turvapalveluille, QMG:n Pohjois-Suomen aluejohtaja Heikki Kiiskilä toteaa.

– Tavoitteemme on löytää eri puolilta maata useita yrittäjiä, joita kiinnostaa tulla mukaan rakentamaan turvatekniikkapalvelua osana johtavaa talotekniikkaosaamista.

Kuvassa Capconin Petri Tomperi ja Esa Qvist.

Lisätietoja:

Heikki Kiiskilä, aluejohtaja, QMG Pohjois-Suomi, 040 486 2358, heikki.kiiskila@qmg.fi

Petri Tomperi, toimitusjohtaja, Capcon (Capitis Control Oy), 050 330 1484, petri.tomperi@capcon.fi

Timo Keränen, toimitusjohtaja, Paikallis-Sähkö Oy, 045 6059 717, timo.keranen@paikallis-sahko.fi

Kimmo Liukkonen, toimitusjohtaja, QMG (Quattro Mikenti Group Oy), 050 347 8997, kimmo.liukkonen@qmg.fi