Nimlas ja QMG kasvoivat voimakkaasti – yritysostot jatkuvat Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa

Nimlas Group kasvoi Pohjoismaiden neljänneksi suurimmaksi talotekniikkakonserniksi 8 miljardin Ruotsin kruunun pro forma -liikevaihdollaan. Nimlakseen Suomessa kuuluva QMG kasvatti pro forma -liikevaihtonsa 270 miljoonaan euroon vuonna 2023.

Nimlas Group kasvoi voimakkaasti vuoden 2023 aikana. Norjalaisen Konstel-konsernin osto teki Nimlaksesta pohjoismaisen talotekniikkakonsernin. Paikallisia yritysostoja jatkettiin Ruotsissa erityisesti sähköurakoinnissa ja Suomessa talotekniikkapalveluissa. Myös Norjassa ostettiin Konsteliin vuoden aikana lisää paikallisia sähköurakoitsijoita.

Nimlaksen pro forma -liikevaihto ylsi 8 miljardiin Ruotsin kruunuun, ja konsernin pitkän tähtäimen tavoite on saavuttaa nykyisillä markkinoilla sekä nykyisissä palveluissa lähivuosina 12 miljardin kruunun liikevaihto ja 10 prosentin tulostaso (EBITA).

– Kasvumme tulee olemaan sekä orgaanista että yritysostoilla luotua. Ostettavien yritysten tulee olla hyvin hoidettuja, kannattavia ja vahvojen paikallisten yrittäjien johtamia. Useimmissa tapauksissa yrittäjät jäävät johtamaan yhtiöitään, Nimlas Groupin toimitusjohtaja Mikael Matts kertoo.

– Nimlaksen strategian vahvuus on hajautetussa johtamismallissa, jossa paikalliset yrittäjävetoiset yhtiöt vastaavat täysin liiketoiminnastaan, ja suuren konsernin strateginen tuki ja edut ovat heidän apunaan, Mikael Matts lisää.

Vuonna 2023 Nimlaksen strategia toimi vakuuttavasti, vaikka markkinatilanne oli vaativampi. Pro forma-liikevaihto kasvoi 5 miljardista kruunusta 58 prosentilla 8 miljardiin kruunuun, ja kannattavuus vahvistui samaan aikaan. Oikaistu liiketulos (EBITA) nousi 6,9 prosenttiin verrattuna edellisen tilikauden 6,2 prosenttiin.

– Nimlas Group on neljänneksi suurin talotekniikkayritys Pohjoismaissa ja kasvumme jatkuu. Tavoitteemme on, että Nimlaksesta tulee Pohjoismaiden kannattavin talotekniikkakonserni ja vahva vastuullisuuden edistäjä, Mikael Matts jatkaa.

QMG teki yritysostoja erityisesti palveluliiketoiminnassa

QMG:n pro forma -liikevaihto vuonna 2023 kasvoi 270,1 miljoonaan euroon edellisen tilikauden 245 miljoonasta eurosta. Liiketulos oli 6,9 prosenttia liikevaihdosta (6,8 % vuonna 2022) Henkilöstömäärä kasvoi niin ikään 200 talotekniikan ammattilaisella ja oli vuoden lopussa 1500.

Vuoden 2023 aikana QMG teki seitsemän yritysostoa ja liiketoimintakauppaa, jotka vaikuttivat maantieteellisesti laajalla alueella. LVI-palveluita kasvatettiin Kajaanissa, Kokkolassa, Turussa ja Vantaalla, sähköurakoinnin tarjoomaa Kuopiossa, Pyhäjoella, Raahessa ja Vaasassa, paloturvallisuutta Pirkanmaalla ja pääkaupunkiseudulla sekä energiatehokkuuspalveluita valtakunnallisesti.

– Vahvistimme verkostoamme Nimlaksen ja QMG:n strategian mukaisesti, ja jatkamme kasvua aktiivisesti vuoden 2024 aikana. Valikoimamme on monipuolinen, ja se vastaa tilaajien ja rakennusten käyttäjien tarpeisiin koko maassa. Kilpailukykymme näkyy sekä merkittävissä projekteissa että uusissa palvelusopimuksissa, joita olemme saaneet, QMG:n toimitusjohtaja Tiina Koppinen toteaa.

Nimlas Groupin ja QMG:n pro forma -luvuissa on huomioitu ostettujen yritysten liikevaihto ja tulos koko tilikauden ajalta.

Nimlas Group on tänään julkaissut vuosikertomuksensa vuodelta 2023, joka sisältää vastuullisuusraportin. Tämä oli toinen kokonainen toimintavuosi pohjoismaisena talotekniikkakonsernina, joka muodostettiin vuonna 2021. Vuosikertomus on saatavilla ruotsiksi ja englanniksi Nimlaksen verkkosivuilla osoitteessa www.nimlasgroup.com/finance.

Kuva: Kuusitunturi Lahden Matti Ihamäki asentaa sähköjä

Lisätietoja:

Tiina Koppinen, toimitusjohtaja, QMG-konserni, tiina.koppinen@qmg.fi, 040 350 2225

Tuula Haataja, talous- ja rahoitusjohtaja, QMG-konserni, tuula.haataja@qmg.fi, 040 544 6832

QMG lyhyesti

QMG-konserni on Suomen suurimpia talotekniikka-alan yrityksiä. Se toteuttaa talotekniikkaprojekteja ja -huoltopalveluita valtakunnallisesti. QMG:n palveluvalikoima kattaa kaikki talotekniikan osa-alueet. Konserniin kuuluu 47 tytäryhtiötä eri puolilla maata. Vuonna 2023 QMG:n liikevaihto oli 270,1 miljoonaa euroa (pro forma). Konsernin palveluksessa on yli 1500 talotekniikkaurakoinnin ja -palveluiden ammattilaista.

QMG, ruotsalainen Sandbäckens ja norjalainen Konstel muodostavat pohjoismaisen Nimlas Group -talotekniikkakonsernin. Nimlaksen pääomistaja on sijoitusyhtiö KLAR Partners, ja omistajaohjelmaan kuuluu yhtiöistä yli 500 henkilöstöomistajaa. Lisätietoja verkkosivuilta www.qmg.fi

Päätiedot Nimlas Groupista

Nimlas Group on johtava pohjoismainen talotekniikkaurakointi- ja -palvelukonserni, joka työllistää noin 4000 talotekniikka-ammattilaista yli 120 toimipaikassa Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa.

Nimlas tarjoaa talotekniikkaurakointia ja -palveluita laajasti. Valikoima kattaa muun muassa LVI-, sähkö-, automaatio-, jäähdytys-, kylmätekniikka-, paloturva- sekä suunnittelu- ja turvatekniikkaratkaisut. Nimlas on asettanut tavoitteekseen olla Pohjoismaissa kannattavin talotekniikkakonserni ja vastuullisuuden edistäjä, joka kiinnostaa alan yrityksiä ja tarjoaa niille parhaan kasvuympäristön. Nimlas Groupin liikevaihto oli vuonna 2023 noin 8 miljardia Ruotsin kruunua (pro forma). Lisätietoja verkkosivuilta www.nimlasgroup.com

Uusimmat artikkelit

Paikallis-Sähkön Kimmo Ojalehto paikallisen projektitiimin kanssa Bangladeshin voimalaitosprojektilla.

Kainuulaista sähköosaamista kaukomaille

Paikallis-Sähkön sähköasentaja Kimmo Ojalehdon viimeisin ulkomaankeikka suuntautui tällä kertaa pohjoismaita kauemmas. Bangladeshin kaakkoisosaan on rakenteilla…

Rauno Saari Oy:n Mikko Saari ja QMG:n Pekka Pöykkö kättelevät.

QMG vahvistaa asemaansa Uudenmaan LVI-markkinoilla ostamalla Rauno Saari Oy:n

Vuoden 2023 LVI-urakoitsijaksi valittu Rauno Saari Oy liittyy yrityskaupalla QMG-konserniin. Koko henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä.…

Anna Simula

Anna Simula nimitetty QMG:n viestintä- ja markkinointipäälliköksi 1.4. alkaen

QMG vahvistaa ulkoista ja sisäistä viestintäänsä nimittämällä Anna Simulan konsernin viestintä- ja markkinointipäälliköksi 1.4.2024 alkaen.…