Tokmannin logistiikka­keskus

Kuusitunturi Lahti urakoi sähköt Tokmannin uuteen logistiikkakeskukseen Mäntsälässä. Projekti valmistuu kahdessa osassa. Valmistuttuaan rakennus tehostaa Tokmannin toimitusketjua ja keskittää varastointia.

PääurakoitsijaFira Oy
RakennuttajaTokmanni
QMG-yritysKuusi­tunturi Lahti Oy
Pinta-ala55 000 m2
Palvelut Sähköurakointi

LOGISTIIKKAHALLIN SÄHKÖJÄ ASENNETAAN 14 METRIN KORKEUDESSA

Tokmannin uusi logistiikkakeskus nousee Mäntsälään lähelle yhtiön nykyistä hallinto- ja logistiikkakeskusta. Valmistuttuaan rakennus tehostaa Tokmannin toimitusketjua ja keskittää varastointia. Kohteen sähköurakasta vastaa Kuusitunturi Lahti.

Logistiikkakeskuksen rakennustyöt alkoivat Kapulin teollisuusalueella kesäkuussa 2022 ja kiinteistön ensimmäiseksi valmistunut osa luovutettiin tilaajalle huhtikuussa 2023. Kokonaisuus on valmis vuoden 2023 loppuun mennessä. Tilojen käyttöönotto kahdessa osassa tuo omat haasteensa rakentajille.

Kiinteistön molemmissa osissa on samat sähkö- ja telejärjestelmät. Niiden tulee toimia moitteettomasti ensiksi valmistuneessa ja jo käyttöön otetussa rakennuksen päädyssä, kun seinän takana vasta asennetaan kaapeleita. Samaa koskee paloilmoitinjärjestelmää, joka toimii näytteenottoilmaisimilla. Vastaavasti runkorakentaminenkin tehdään kahdessa osassa. Lattiaa ei ole voitu valaa kerralla, mikä vaikuttaa sähköasennusten kalenterointiin.

Tilojen käyttöönotto kahdessa osassa tuo omat haasteensa sähköasennuksiin.

Timo Mäkinen, projektipäällikkö, Kuusitunturi Lahti

Sähköurakan projektipäällikkönä toimivan Timo Mäkisen mukaan poikkeuksellista on myös logistiikkakeskuksen korkeus.

– Käytännössä kaikki asennustyö tehdään seisoen pienemmillä tai suuremmilla nostimilla. Rakennuksen alueella tämä tarkoittaa sähkömiehille työpäivää 6–14 metrin korkeudessa, mistä tullaan alas vain tauoilla. Saksinosturihan myös huojuu jonkun verran, joten ihan tavanomaisesta asennuskohteesta ei ole kysymys.

Kuusitunturi Lahden toimitusjohtaja Juha Kosonen on tyytyväinen yhtiön saamasta urakkasopimuksesta.

– Meillä on paljon kokemusta erilaisista ja vaativista asiakaskohteista. On hienoa olla mukana myös Tokmannin projektissa, joka on meille merkittävä sekä kestonsa että laajuutensa takia.

Projektissa on työskennellyt keskimäärin kahdeksan Kuusitunturi Lahden sähköasentajaa. Enimmillään heitä on ollut työmaalla 20. Projektin alkuvaiheessa lisävoimia saatiin sisaryhtiö Quattroservicesiltä, jonka asentajia oli lainassa Pirkanmaalta. Työmaan pääurakoitsijana toimii Fira Oy.

Kun kyse on suuren kokoluokan kiinteistöstä, sähkötarvikkeitakin asennetaan paljon. Valmiista logistiikkakeskuksesta löytyy muiden muassa:

  • 100 km telekaapelia ja 100 km ryhmäkaapeleita
  • 10 km valaisinripustuskiskoa ja 10 km johtoteitä
  • 1000 kpl jakorasioita ja 2000 valaisinta
  • 3 ilmanvaihtokonehuonetta

Muita kohteitamme

Sähkötöitä sadoissa asunnoissa

Assonant vastaa Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön Hoasin sopimuskumppanina sähköön liittyvistä huoltotöistä pääkaupunkiseudulla.
Sähköurakointi
Tekniset palvelut
Uusimaa

Energiatehokkuutta teollisuusyritykselle

Alti-Systems vastasi sähkö-, automaatio-, ja putkiasennuksista, kun Trafotekin tuotantokiinteistön energiajärjestelmä uudistettiin ja öljystä energianlähteenä luovuttiin.
Energiatehokkuus
LV-urakointi
Rakennusautomaatio
Sähköurakointi
Teollisuuden palvelut
Varsinais-Suomi

OYS 2030 – Sädehoitoyksikkö

Kesällä 2022 valmistunut uudisrakennus on osa OYS 2030 -uudistamisohjelmaa. Movitek oli mukana yksikön rakentamisessa LVI-aliurakoitsijan…
IV-urakointi
LV-urakointi
Pohjois-Pohjanmaa