Tokmannin logistiikka­keskus

Kuusitunturi Lahti urakoi sähköt Tokmannin uuteen logistiikkakeskukseen Mäntsälässä. Projekti valmistuu kahdessa osassa. Valmistuttuaan rakennus tehostaa Tokmannin toimitusketjua ja keskittää varastointia.

Pääurakoitsija Fira Oy
Rakennuttaja Tokmanni
QMG-yritys Kuusi­tunturi Lahti Oy
Pinta-ala 55 000 m2
Palvelut Sähköurakointi

LOGISTIIKKAHALLIN SÄHKÖJÄ ASENNETAAN 14 METRIN KORKEUDESSA

Tokmannin uusi logistiikkakeskus nousee Mäntsälään lähelle yhtiön nykyistä hallinto- ja logistiikkakeskusta. Valmistuttuaan rakennus tehostaa Tokmannin toimitusketjua ja keskittää varastointia. Kohteen sähköurakasta vastaa Kuusitunturi Lahti.

Logistiikkakeskuksen rakennustyöt alkoivat Kapulin teollisuusalueella kesäkuussa 2022 ja kiinteistön ensimmäiseksi valmistunut osa luovutettiin tilaajalle huhtikuussa 2023. Kokonaisuus on valmis vuoden 2023 loppuun mennessä. Tilojen käyttöönotto kahdessa osassa tuo omat haasteensa rakentajille.

Kiinteistön molemmissa osissa on samat sähkö- ja telejärjestelmät. Niiden tulee toimia moitteettomasti ensiksi valmistuneessa ja jo käyttöön otetussa rakennuksen päädyssä, kun seinän takana vasta asennetaan kaapeleita. Samaa koskee paloilmoitinjärjestelmää, joka toimii näytteenottoilmaisimilla. Vastaavasti runkorakentaminenkin tehdään kahdessa osassa. Lattiaa ei ole voitu valaa kerralla, mikä vaikuttaa sähköasennusten kalenterointiin.

Tilojen käyttöönotto kahdessa osassa tuo omat haasteensa sähköasennuksiin.

Timo Mäkinen, projektipäällikkö, Kuusitunturi Lahti

Sähköurakan projektipäällikkönä toimivan Timo Mäkisen mukaan poikkeuksellista on myös logistiikkakeskuksen korkeus.

– Käytännössä kaikki asennustyö tehdään seisoen pienemmillä tai suuremmilla nostimilla. Rakennuksen alueella tämä tarkoittaa sähkömiehille työpäivää 6–14 metrin korkeudessa, mistä tullaan alas vain tauoilla. Saksinosturihan myös huojuu jonkun verran, joten ihan tavanomaisesta asennuskohteesta ei ole kysymys.

Kuusitunturi Lahden toimitusjohtaja Juha Kosonen on tyytyväinen yhtiön saamasta urakkasopimuksesta.

– Meillä on paljon kokemusta erilaisista ja vaativista asiakaskohteista. On hienoa olla mukana myös Tokmannin projektissa, joka on meille merkittävä sekä kestonsa että laajuutensa takia.

Projektissa on työskennellyt keskimäärin kahdeksan Kuusitunturi Lahden sähköasentajaa. Enimmillään heitä on ollut työmaalla 20. Projektin alkuvaiheessa lisävoimia saatiin sisaryhtiö Quattroservicesiltä, jonka asentajia oli lainassa Pirkanmaalta. Työmaan pääurakoitsijana toimii Fira Oy.

Kun kyse on suuren kokoluokan kiinteistöstä, sähkötarvikkeitakin asennetaan paljon. Valmiista logistiikkakeskuksesta löytyy muiden muassa:

  • 100 km telekaapelia ja 100 km ryhmäkaapeleita
  • 10 km valaisinripustuskiskoa ja 10 km johtoteitä
  • 1000 kpl jakorasioita ja 2000 valaisinta
  • 3 ilmanvaihtokonehuonetta

Muita kohteitamme

Väestönsuojan modernisointi

KT Paloturvapalvelut tarjoaa monipuolisia palo- ja kiinteistöturvallisuuspalveluita. Yhtiö toteutti kokonaisvaltaisen modernisoinnin asiakkaan väestönsuojaan avaimet käteen…
Paloturvallisuus
Uusimaa

Tokmannin logistiikkakeskus

Kuusitunturi Lahti urakoi sähköt Tokmannin uuteen logistiikkakeskukseen Mäntsälässä. Projekti valmistuu kahdessa osassa. Valmistuttuaan rakennus tehostaa…
Sähköurakointi
Uusimaa

Energiajärjestelmän uudistus teollisuuskiinteistöihin

Lämpöjokeri asensi lahtelaiseen teollisuuskiinteistökohteeseen ilma-vesilämpöpumput tuomaan säästöä energiakustannuksiin.
IV-urakointi
LV-urakointi
Sähköurakointi
Päijät-Häme