metsä groupin pääkonttori

Osana laajempaa uudistushanketta pääkonttorikiinteistön ilmanvaihto ja jäähdytys uudistettiin vaiheittaisessa projektissa vuosina 2016–2019. Talotekniikkauudistuksesta vastasi LVI-Trio.

Rakennuttaja Metsä Group
QMG-yritys LVI-Trio Oy
Pinta-ala Saneerausala 5600 m2
Palvelut IV-urakointi
Muuta LVI-Trio toteutti IV-perusparannuksen ja jäähdytyksen kaikkiin kerroksiin. Lisäksi toteutettiin IV- ja jäähdytysautomaatio sekä aulatilojen LVI-tekniikka ja oviverhot

Palvelu-urakointia pääkonttorikiinteistössä – IV-remontti uudisti työympäristöä

Metsä Groupin pääkonttori Espoon Tapiolassa tunnetaan yhtenä maailman tärkeimmistä metsäteollisuusosaamisen keskittymistä. Osana laajempaa uudistushanketta pääkonttorikiinteistön ilmanvaihto ja jäähdytys uudistettiin vaiheittaisessa projektissa vuosina 2016–2019. Talotekniikkauudistuksesta vastasi LVI-Trio.

Ilmanvaihdon ja jäähdytyksen modernisoinnin tavoitteena oli parantaa työympäristön viihtyisyyttä ja mukavuutta käyttäjille ja sitä kautta edistää työnteon tehokkuutta. IV-urakka vaatii rakenteiden laajaa avaamista, joten työn päävaiheet oli ajoitettu lomakausille. Muutoinkin melua aiheuttavat työt ajoitettiin joko ennen puoli seitsemää aamulla tai illalla puoli kahdeksan jälkeen. Siis palvelu-urakointia sanan varsinaisessa merkityksessä.

– Urakka jaettiin kuuteen jaksoon ja vietiin läpi kesä ja kerros kerrallaan, jotta pääkonttorin työskentely saattoi jatkua häiriöttä. Ideana oli mahdollistaa työntekijöiden paluu lomalta suoraan uudistettuun työympäristöön. Teknisinä muutoksina tuloilmakone vaihdettiin ja tuloilman tehokkaampaa jakoa lisättiin suutinhajottimilla sekä kerroskohtaisen ilmanvaihdon säädöt optimoitiin ja jäähdytyslaitteiden säätö automatisoitiin, kertoo LVI-Trion myyntijohtaja, LVI-insinööri Teemu Kallio.

– Toteutuksessa keskeistä oli uuden tekniikan tuominen vanhan rinnalle ja molempien toiminnan mahdollistaminen tietyn aikaa. Tällainen kahden ladun taktiikka edellyttää tarkkaa suunnittelua ja mitoittamista, jotta uusi ja vanha tekniikka mahtuvat olemaan rinnakkain, Teemu Kallio sanoo.

Vaativassa korjaushankkeessa yhteistyö talotekniikkaurakoitsijan, tilaajan ja rakennusliikkeen on avainasemassa.

Teemu Kallio, myyntijohtaja, LVI-Trio

– Vaativassa korjaushankkeessa yhteistyö talotekniikkaurakoitsijan, tilaajan ja rakennusliikkeen on avainasemassa. Tämä projekti oli hyvä esimerkki siitä, miten yhteiset tavoitteet ja keskinäinen tuki luovat onnistumisia.

Toimistojen talotekniikkaurakat ajoittuvat usein kesäkuukausille, ja Teemu Kallio kertoo sen olevan luonnollista.

– Talotekniikka-ammattilaisille heinäkuu on aktiivisinta sesonkia. Kun toimistojen käyttäjät lomailevat, me pääsemme tekemään uudistuksia tehokkaasti ja täysipainoisesti. Hellekesinä kiinteistöjen jäähdytyslaitteet tarvitsevat usein huoltoa ja korjauksia, joten tekemistä riittää myös palvelupuolella.

Muita kohteitamme

Väestönsuojan modernisointi

KT Paloturvapalvelut tarjoaa monipuolisia palo- ja kiinteistöturvallisuuspalveluita. Yhtiö toteutti kokonaisvaltaisen modernisoinnin asiakkaan väestönsuojaan avaimet käteen…
Paloturvallisuus
Uusimaa

Tokmannin logistiikkakeskus

Kuusitunturi Lahti urakoi sähköt Tokmannin uuteen logistiikkakeskukseen Mäntsälässä. Projekti valmistuu kahdessa osassa. Valmistuttuaan rakennus tehostaa…
Sähköurakointi
Uusimaa

Energiajärjestelmän uudistus teollisuuskiinteistöihin

Lämpöjokeri asensi lahtelaiseen teollisuuskiinteistökohteeseen ilma-vesilämpöpumput tuomaan säästöä energiakustannuksiin.
IV-urakointi
LV-urakointi
Sähköurakointi
Päijät-Häme