metsä groupin pääkonttori

Osana laajempaa uudistushanketta pääkonttorikiinteistön ilmanvaihto ja jäähdytys uudistettiin vaiheittaisessa projektissa vuosina 2016–2019. Talotekniikkauudistuksesta vastasi LVI-Trio.

RakennuttajaMetsä Group
QMG-yritysLVI-Trio Oy
Pinta-alaSaneerausala 5600 m2
Palvelut IV-urakointi
MuutaLVI-Trio toteutti IV-perusparannuksen ja jäähdytyksen kaikkiin kerroksiin. Lisäksi toteutettiin IV- ja jäähdytysautomaatio sekä aulatilojen LVI-tekniikka ja oviverhot

Palvelu-urakointia pääkonttorikiinteistössä – IV-remontti uudisti työympäristöä

Metsä Groupin pääkonttori Espoon Tapiolassa tunnetaan yhtenä maailman tärkeimmistä metsäteollisuusosaamisen keskittymistä. Osana laajempaa uudistushanketta pääkonttorikiinteistön ilmanvaihto ja jäähdytys uudistettiin vaiheittaisessa projektissa vuosina 2016–2019. Talotekniikkauudistuksesta vastasi LVI-Trio.

Ilmanvaihdon ja jäähdytyksen modernisoinnin tavoitteena oli parantaa työympäristön viihtyisyyttä ja mukavuutta käyttäjille ja sitä kautta edistää työnteon tehokkuutta. IV-urakka vaatii rakenteiden laajaa avaamista, joten työn päävaiheet oli ajoitettu lomakausille. Muutoinkin melua aiheuttavat työt ajoitettiin joko ennen puoli seitsemää aamulla tai illalla puoli kahdeksan jälkeen. Siis palvelu-urakointia sanan varsinaisessa merkityksessä.

– Urakka jaettiin kuuteen jaksoon ja vietiin läpi kesä ja kerros kerrallaan, jotta pääkonttorin työskentely saattoi jatkua häiriöttä. Ideana oli mahdollistaa työntekijöiden paluu lomalta suoraan uudistettuun työympäristöön. Teknisinä muutoksina tuloilmakone vaihdettiin ja tuloilman tehokkaampaa jakoa lisättiin suutinhajottimilla sekä kerroskohtaisen ilmanvaihdon säädöt optimoitiin ja jäähdytyslaitteiden säätö automatisoitiin, kertoo LVI-Trion myyntijohtaja, LVI-insinööri Teemu Kallio.

– Toteutuksessa keskeistä oli uuden tekniikan tuominen vanhan rinnalle ja molempien toiminnan mahdollistaminen tietyn aikaa. Tällainen kahden ladun taktiikka edellyttää tarkkaa suunnittelua ja mitoittamista, jotta uusi ja vanha tekniikka mahtuvat olemaan rinnakkain, Teemu Kallio sanoo.

Vaativassa korjaushankkeessa yhteistyö talotekniikkaurakoitsijan, tilaajan ja rakennusliikkeen on avainasemassa.

Teemu Kallio, myyntijohtaja, LVI-Trio

– Vaativassa korjaushankkeessa yhteistyö talotekniikkaurakoitsijan, tilaajan ja rakennusliikkeen on avainasemassa. Tämä projekti oli hyvä esimerkki siitä, miten yhteiset tavoitteet ja keskinäinen tuki luovat onnistumisia.

Toimistojen talotekniikkaurakat ajoittuvat usein kesäkuukausille, ja Teemu Kallio kertoo sen olevan luonnollista.

– Talotekniikka-ammattilaisille heinäkuu on aktiivisinta sesonkia. Kun toimistojen käyttäjät lomailevat, me pääsemme tekemään uudistuksia tehokkaasti ja täysipainoisesti. Hellekesinä kiinteistöjen jäähdytyslaitteet tarvitsevat usein huoltoa ja korjauksia, joten tekemistä riittää myös palvelupuolella.

Muita kohteitamme

Aurinkovoimala maatalousyritykselle

Automaatio T&N vastasi suunnittelusta ja sähkötöistä, kun maatalousalan yritykselle toteutettiin katolle sijoitettava 110kW aurinkovoimala.
Rakennusautomaatio
Sähköurakointi
Pohjanmaa

Ilmanvaihtourakka laboratoriotiloihin

THL:n Tilkanmäen F-rakennuksen korjaus toteutettiin jaettuna urakkana, jossa rakennuttajana toimi Senaatti-kiinteistöt, pääurakoitsijan roolissa Consti Korjausrakentaminen…
IV-urakointi
Uusimaa

LUMI EuroHPC -datakeskusprojekti

Paikallis-Sähkö toimi CSC:n datakeskushankkeen pääsähköurakoitsijana Kajaanissa ja oli vastuussa hankkeen sähkönjakelun suunnittelusta sekä toteuttamisesta.
Sähköurakointi
Kainuu