metsä groupin pääkonttori

Osana laajempaa uudistushanketta pääkonttorikiinteistön ilmanvaihto ja jäähdytys uudistettiin vaiheittaisessa projektissa vuosina 2016–2019. Talotekniikkauudistuksesta vastasi LVI-Trio.

RakennuttajaMetsä Group
QMG-yritysLVI-Trio Oy
Pinta-alaSaneerausala 5600 m2
Palvelut IV-urakointi
MuutaLVI-Trio toteutti IV-perusparannuksen ja jäähdytyksen kaikkiin kerroksiin. Lisäksi toteutettiin IV- ja jäähdytysautomaatio sekä aulatilojen LVI-tekniikka ja oviverhot

Palvelu-urakointia pääkonttorikiinteistössä – IV-remontti uudisti työympäristöä

Metsä Groupin pääkonttori Espoon Tapiolassa tunnetaan yhtenä maailman tärkeimmistä metsäteollisuusosaamisen keskittymistä. Osana laajempaa uudistushanketta pääkonttorikiinteistön ilmanvaihto ja jäähdytys uudistettiin vaiheittaisessa projektissa vuosina 2016–2019. Talotekniikkauudistuksesta vastasi LVI-Trio.

Ilmanvaihdon ja jäähdytyksen modernisoinnin tavoitteena oli parantaa työympäristön viihtyisyyttä ja mukavuutta käyttäjille ja sitä kautta edistää työnteon tehokkuutta. IV-urakka vaatii rakenteiden laajaa avaamista, joten työn päävaiheet oli ajoitettu lomakausille. Muutoinkin melua aiheuttavat työt ajoitettiin joko ennen puoli seitsemää aamulla tai illalla puoli kahdeksan jälkeen. Siis palvelu-urakointia sanan varsinaisessa merkityksessä.

– Urakka jaettiin kuuteen jaksoon ja vietiin läpi kesä ja kerros kerrallaan, jotta pääkonttorin työskentely saattoi jatkua häiriöttä. Ideana oli mahdollistaa työntekijöiden paluu lomalta suoraan uudistettuun työympäristöön. Teknisinä muutoksina tuloilmakone vaihdettiin ja tuloilman tehokkaampaa jakoa lisättiin suutinhajottimilla sekä kerroskohtaisen ilmanvaihdon säädöt optimoitiin ja jäähdytyslaitteiden säätö automatisoitiin, kertoo LVI-Trion myyntijohtaja, LVI-insinööri Teemu Kallio.

– Toteutuksessa keskeistä oli uuden tekniikan tuominen vanhan rinnalle ja molempien toiminnan mahdollistaminen tietyn aikaa. Tällainen kahden ladun taktiikka edellyttää tarkkaa suunnittelua ja mitoittamista, jotta uusi ja vanha tekniikka mahtuvat olemaan rinnakkain, Teemu Kallio sanoo.

Vaativassa korjaushankkeessa yhteistyö talotekniikkaurakoitsijan, tilaajan ja rakennusliikkeen on avainasemassa.

Teemu Kallio, myyntijohtaja, LVI-Trio

– Vaativassa korjaushankkeessa yhteistyö talotekniikkaurakoitsijan, tilaajan ja rakennusliikkeen on avainasemassa. Tämä projekti oli hyvä esimerkki siitä, miten yhteiset tavoitteet ja keskinäinen tuki luovat onnistumisia.

Toimistojen talotekniikkaurakat ajoittuvat usein kesäkuukausille, ja Teemu Kallio kertoo sen olevan luonnollista.

– Talotekniikka-ammattilaisille heinäkuu on aktiivisinta sesonkia. Kun toimistojen käyttäjät lomailevat, me pääsemme tekemään uudistuksia tehokkaasti ja täysipainoisesti. Hellekesinä kiinteistöjen jäähdytyslaitteet tarvitsevat usein huoltoa ja korjauksia, joten tekemistä riittää myös palvelupuolella.

Muita kohteitamme

Sähkötöitä sadoissa asunnoissa

Assonant vastaa Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön Hoasin sopimuskumppanina sähköön liittyvistä huoltotöistä pääkaupunkiseudulla.
Sähköurakointi
Tekniset palvelut
Uusimaa

Energiatehokkuutta teollisuusyritykselle

Alti-Systems vastasi sähkö-, automaatio-, ja putkiasennuksista, kun Trafotekin tuotantokiinteistön energiajärjestelmä uudistettiin ja öljystä energianlähteenä luovuttiin.
Energiatehokkuus
LV-urakointi
Rakennusautomaatio
Sähköurakointi
Teollisuuden palvelut
Varsinais-Suomi

OYS 2030 – Sädehoitoyksikkö

Kesällä 2022 valmistunut uudisrakennus on osa OYS 2030 -uudistamisohjelmaa. Movitek oli mukana yksikön rakentamisessa LVI-aliurakoitsijan…
IV-urakointi
LV-urakointi
Pohjois-Pohjanmaa