Kauppakeskus valkea

Kauppakeskus Valkea avattiin Ouluun vuonna 2016. LVIA-järjestelmän toimittanut Movitek vastasi myös maalämmön keruuputkia varten tehdyistä porauksista.

Rakennuttaja Osuuskauppa Arina
QMG-yritys Movitek Oy
Pinta-ala Yli 25 000 m²
Palvelut IV-urakointi LV-urakointi Rakennusautomaatio
Projekti Maalämpöä ja kaukolämpöä yhdistävä energiajärjestelmä

Kumppanina Pohjois-Suomen suurimmalle kauppakeskukselle

Kauppakeskus Valkea avattiin Ouluun vuonna 2016. Movitek vastasi kohteen LVIA-urakoinnista. Yhtiö asensi myöhemmin myös viereisen Gallerian korttelin LVIA-järjestelmän.


Kiinteistön käyttäjien tarpeet ja liiketoiminta ratkaisivat kauppakeskukseen valitun energiajärjestelmän. LVIA-järjestelmän toimittanut Movitek vastasi myös maalämmön keruuputkia varten tehdyistä porauksista.

Osuuskauppa Arinan omistamassa Valkeassa on viisi kerrosta ja yli 25 000 neliötä liiketilaa. Kahden korttelin kokoinen kokonaisuus käsittää noin 60 liikettä ja ravintolaa. Kauppakeskus Valkean ja aiemmat Gallerian korttelin sekä City- ja Sampotalon yhdistää katettu ja ympäri vuoden lämmin Kesäkatu, joka on osa Oulun keskustan legendaarista Rotuaari-kävelykatua.

Talotekniikan suunnittelussa otettiin huomioon erilaiset tarpeet, joita kauppakeskuksen toimijoilla on. Valkean energiajärjestelmä on hybridi, joka hyödyntää sekä maalämpöä että kaukolämpöä. Talotekniikkaa ohjaa Schneider Electricin rakennusautomaatiojärjestelmä, joka varmistaa, että koko kiinteistö toimii energiatehokkaasti. Samalla liiketilat pysyvät koko ajan miellyttävinä sekä asiakkaille että Valkeassa työskenteleville noin viidellesadalle ihmiselle.

Tavaroiden kuljetus ja vastaanotto toimi kellotettuina poikkeusaikoina, useimmiten öisin.

Movitek on kokenut liikekiinteistöjen, taloyhtiöiden ja julkisen sektorin LVI-urakoitsija. Kauppakeskuksen sijainti keskellä vilkkainta kaupunkikeskustaa ja asuntojen ympäröimänä asetti rakennusprojektin toimijoille kuitenkin lisähaasteita. Työsuunnittelu ja tarkat aikataulut olivat avainasemassa myös Movitekin talotekniikkaprojektin onnistumisessa. Tavaroiden kuljetus ja vastaanotto toimi kellotettuina poikkeusaikoina, useimmiten öisin. Se vaati joustoja työajoissa myös kaikilta rakennuksella työskenteleviltä.

Muita kohteitamme

Energiajärjestelmän uudistus teollisuuskiinteistöihin

Lämpöjokeri asensi lahtelaiseen teollisuuskiinteistökohteeseen ilma-vesilämpöpumput tuomaan säästöä energiakustannuksiin.
IV-urakointi
LV-urakointi
Sähköurakointi
Päijät-Häme

Länsimetro

Länsimetron projekti oli haaste rakentajille pituutensa ja monipuolisuutensa vuoksi. Quattroservicesin kokemukselle tunnelirakentamisesta oli käyttöä.
Sähköurakointi
Uusimaa

Turvatekniikkaa Terrafamelle

Capcon (Capitis Control) toimii Pohjois-Suomessa monimetalliyhtiö Terrafamen luottokumppanina turvatekniikkasioissa. Tehdasalueen laajuus ja monet järjestelmät ovat…
Turvatekniikka
Kainuu