Heikki Kiiskilä palaa talotekniikka-alalle – QMG:n Pohjois-Suomen huollon ja Kokkolan LVIS-Palvelun johtoon

Kokkolan LVIS-Palvelun toimitusjohtajana aloittaa 15.4. Heikki Kiiskilä. Hän vastaa myös Quattro Mikenti Groupin talotekniikan huolto- ja korjauspalveluiden kehittämisestä Pohjois-Suomessa.

Talotekniikkakonserni Quattro Mikenti Groupiin (QMG) kuuluva Kokkolan LVIS-Palvelu Oy on nimittänyt toimitusjohtajakseen LVI-insinööri Heikki Kiiskilän, joka on kokenut palveluliiketoiminnan vetäjä. Hän siirtyy QMG:lle Terveystalosta, jossa hän toimi runsaat viisi vuotta, viimeksi Pohjois-Suomen aluejohtajana.

– Tunnen palaavani kotikentilleni – talotekniikkaan ja synnyinkaupunkiini Kokkolaan. QMG:n paikallisuutta korostava kulttuuri ja projektiosaaminen vakuuttivat minut. Olen vetänyt pitkään palveluliiketoiminnan yksiköitä Terveystalossa ja ISS:llä, ja sieltä haluan tuoda rakennusalalle lisää asiakas- ja laatukulttuuria. Urani alussa toimin noin 17 vuotta talotekniikkayrityksissä, YIT:llä, ABB:lla ja Huberilla, Heikki Kiiskilä kertoo.

Talotekniikkaurakoinnin kysyntä on jatkunut viime vuodet tasaisena Keski-Pohjanmaalla ja Pohjois-Suomessa.

– Tämä alue on yksi Suomen talousvetureista. Työllisyys on Pohjanmaalla Suomen korkeinta ja yrityksillä on kasvuhaluja ja ne kansainvälistyvät. Investointeja tehdään sekä yritystiloihin että julkisella sektorilla ja infrarakentamisessa, Kiiskilä arvioi.

Talotekniikkapalvelut kasvavat ja vastaavat ympäristöhaasteisiin

Heikki Kiiskilä tulee ottamaan vastuulleen myös QMG:n huoltoliiketoiminnan kehittämisen Pohjois-Suomessa.

– Talotekniikan huolto-, korjaus- ja modernisointipalveluiden tarve ovat kasvussa. QMG:hen kuuluvien oululaisen Movitekin ja kajaanilaisen Paikallis-Sähkön kanssa meillä on laaja palvelutarjooma koko Pohjois-Suomessa. Oma roolini on kasvattaa, kehittää ja koordinoida yhteistyötämme, Kiiskilä kertoo.

– Toimialamme pitää osaltaan vastata sekä asiakkaiden tarpeisiin että globaaleihin ympäristöhaasteisiin. Näen paljon mahdollisuuksia siinä, miten huoltopalveluilla ja uudella teknologialla optimoidaan energiatehokkuutta ja minimoidaan hiilidioksidipäästöjä rakennuksista.

– Heikki Kiiskilä tuo meille uutta kilpailukykyä, johtamisosaamista ja palveluliiketoiminnan näkökulmia. Konsernille tämä tarkoittaa vahvaa panostusta kasvuun Pohjois-Suomessa, Quattro Mikenti Groupin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen sanoo.

Kokkolan LVIS-palvelun toimitusjohtajana pitkään työskennellyt Pentti Jutila jatkaa yhtiössä LVI-töiden johtajana.

– Olemme tyytyväisiä päätökseemme liittyä QMG:hen viime vuonna. Se vahvistaa meitä strategisesti – palveluvalikoimamme laajenee ja resurssimme kasvavat, Pentti Jutila sanoo.

Kokkolan LVIS-palveluiden sähköurakoinnista vastannut Steve Kåla jatkaa yhtiön palveluksessa sähkötöiden johtajana.

Lisätietoja:

Kimmo Liukkonen, hallituksen puheenjohtaja, Kokkolan LVIS-Palvelu ja toimitusjohtaja, Quattro Mikenti Group, 050 347 8997, kimmo.liukkonen@qmg.fi

Heikki Kiiskilä, toimitusjohtaja, Kokkolan LVIS-Palvelu (15.4. alkaen), 040 486 2358, heikki.kiiskila@qmg.fi

Pentti Jutila, toimitusjohtaja, Kokkolan LVIS-Palvelu (14.4. asti), 040 5441511, pentti.jutila@lvis-palvelu.fi