QMG laajentaa Satakuntaan – Insinööritoimisto Unto Rantanen sekä Ilmastointi ja Pelti Hakala mukaan talotekniikan terävimpään kärkeen

Neljä henkilöä seisoo rivissä. Kuvassa on myös ilmastointiputki sekä sähkökaapelikela.

Talotekniikkakonserni QMG kasvaa Länsi-Suomessa ostamalla merkittävät IV- ja sähköalan yritykset Porista. Yrityskauppojen myötä QMG:n valtakunnallinen verkosto täydentyy entisestään.

Vuonna 1984 perustettu Insinööritoimisto Unto Rantanen tarjoaa monipuolisia sähköurakoinnin palveluita KVR-urakoinnista sähkösuunnitteluun ja asennukseen. Yrityksen liikevaihto oli kesäkuussa 2023 päättyneellä tilikaudella 4,7 miljoonaa euroa ja se työllistää runsaat 20 sähköalan ammattilaista.

Ilmastointi ja Pelti Hakala on vuonna 2009 perustettu ilmastointiasennusten ja huoltojen kokonaisvaltainen osaaja, jonka palveluihin kuuluvat myös ilmastointiosien valmistus omalla verstaalla sekä rakennuspeltityöt. Yrityksen palveluksessa on 20 ilmastointi- ja rakennuspeltitöiden ammattilaista ja sen liikevaihto oli 4,6 miljoonaa euroa syyskuussa 2023 päättyneellä tilikaudella.

Valtakunnallisella verkostolla vastataan monipaikkaisten asiakkaiden tarpeisiin

QMG on tänä vuonna tehnyt kuusi yrityskauppaa ja kaksi liiketoimintakauppaa. Satakunnan yritysostot ovat jatkumoa QMG:n strategian mukaiselle kasvulle.

”Laaja paikallisesti johdettu verkostomme palvelee entistä paremmin myös valtakunnallisia asiakkaita, jotka hakevat sitoutuneita ja ketteriä kumppaneita. Olemme valtakunnallisesti paikallinen vaihtoehto, ja yrityksemme ovat paitsi hyödyntäneet konsernin palveluita myös löytäneet toisistaan strategisia yhteistyömahdollisuuksia”, kertoo QMG:n toimitusjohtaja Tiina Koppinen.  

”Käymme aktiivisesti keskusteluja motivoituneiden yrittäjien kanssa ympäri Suomen. Arvostamme juuri tällaista Porin tekijöiden kaltaista paikallista markkinatuntemusta ja innostusta kehittää toimintaa”, kertoo QMG:n Länsi-Suomen aluejohtaja ja turkulaisen Calton toimitusjohtaja Johan Löfgren.

QMG tuo lisää resursseja ja mahdollisuuksia kasvulle

Omat markkinansa tuntevien itsenäisten paikallisyhtiöiden muodostama QMG teki vaikutuksen porilaisiin yrittäjiin. Myös toiminnan jatkaminen vakiintuneilla nimillä ja toimintamallilla on keskeistä. 

”QMG:ssä on mukana laadukkaita yrityksiä ympäri Suomen, jotka ovat kaikki vahvoja tekijöitä omilla alueillaan. Tähän porukkaan on ilo liittyä. Jatkamme ketterällä tiimillämme, jolla teemme monipuolisia sähköurakoita niin paikallisille kuin valtakunnallisille asiakkaillemme, kuten rakennusliikkeille ja kaupan keskusliikkeille”, sanoo Insinööritoimisto Unto Rantasen toimitusjohtaja Ville Juhala.

”Asiakkaamme, eli kaupungit, hyvinvointialueet sekä teollisuus- ja liikekiinteistöjen omistajat arvostavat joustavaa toimintaamme. Tätä lisää entisestään oma verstaamme, jossa voimme valmistaa nopeasti ilmastointiosat mittojen mukaan. Nyt saamme yhä vahvemmat hartiat kehittää toimintaamme entisestään, kertoo Ilmastointi ja Pelti Hakalan toimitusjohtaja Henrik Hakala.

Yritykset jatkavat toimintaansa omilla nimillään ja nykyisissä toimitiloissa. Henkilöstö kokonaisuudessaan jatkaa tehtävissään vanhoina työntekijöinä.

Henrik Hakala ja Ville Juhala liittyvät mukaan QMG:n pohjoismaisen emoyhtiö Nimlaksen omistajaohjelmaan.

Lisätietoja:

Johan Löfgren, QMG:n Länsi-Suomen aluejohtaja ja Calto Oy:n toimitusjohtaja, 040 502 0267, johan.lofgren@calto.fi

Ville Juhala, Insinööritoimisto Unto Rantanen Oy:n toimitusjohtaja, 040 572 7026, ville.juhala@insinooritoimistountorantanen.fi

Henrik Hakala, Ilmastointi ja Pelti Hakala Oy:n toimitusjohtaja, 040 741 4093, henrik.hakala@ilmastointijapeltihakala.fi

Insinööritoimisto Unto Rantanen Oy lyhyesti
Insinööritoimisto Unto Rantanen on Satakunnassa ja muualla Länsi-Suomessa toimiva sähköurakoitsija, joka palvelee aina KVR-urakoinnista sähkösuunnitteluun ja asennukseen. Myös sähköjärjestelmien huollot ja kunnossapitotyöt kuuluvat tarjontaan. Yhtiö palvelee niin paikallisia kuin valtakunnallisia asiakkaita, kuten rakennusliikkeitä, kuntia ja kaupunkeja sekä kiinteistönomistajia teollisuudessa ja kaupan alalla. Yrityksen liikevaihto oli kesäkuussa 2023 päättyneellä tilikaudella 4,7 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskentelee noin 20 sähköalan ammattilaista.  

Lisätietoja verkkosivuilta https://www.insinooritoimistountorantanen.fi/

Ilmastointi ja Pelti Hakala Oy lyhyesti
Ilmastointi ja Pelti Hakala Oy Satakunnassa toimiva, vuonna 2009 perustettu monipuolinen ilmanvaihto- ja peltitöiden huolto- ja urakointiyritys. Yrityksen toimialaa ovat uudis- ja saneerauskohteet ja asiakkaita pääasiassa rakennusliikkeet, teollisuuden ja kaupan alan yritykset sekä julkisen sektorin toimijat, joiden kanssa yrityksellä on paljon puitesopimuksia. Yhtiöllä on tiloissaan Pormestarinluodon teollisuusalueella myös oma verstas, jossa valmistetaan IV-erikoisosia omille työmaille ja asiakkaiden tarpeisiin. Liikevaihto oli syyskuussa 2023 päättyneellä tilikaudella 4,6 miljoonaa euroa ja työntekijöitä noin 20.

Lisätietoja verkkosivuilta https://ilmastointijapeltihakala.fi/  

QMG lyhyesti
QMG-konserni on Suomen suurimpia talotekniikka-alan yrityksiä. Se toteuttaa talotekniikan projekti- ja palveluliiketoimintaa valtakunnallisesti. QMG:n palveluvalikoima kattaa kaikki talotekniikan osa-alueet. Konserniin kuuluu 50 tytäryhtiötä eri puolilla maata. Vuonna 2023 QMG:n liikevaihto oli 270,1 miljoonaa euroa (pro forma). Konsernin palveluksessa on yli 1500 talotekniikkaurakoinnin ja -huollon ammattilaista.

QMG, ruotsalainen Sandbäckens ja norjalainen Konstel muodostavat pohjoismaisen Nimlas Group -talotekniikkakonsernin. Nimlaksen pääomistaja on sijoitusyhtiö KLAR Partners, ja omistajaohjelmaan kuuluu yhtiöistä yli 500 henkilöstöomistajaa.

Lisätietoja verkkosivuilta www.qmg.fi

Päätiedot Nimlas Groupista
Nimlas Group on johtava pohjoismainen talotekniikkaurakointi- ja -palvelukonserni, joka työllistää 4000 talotekniikka-ammattilaista yli 130 tytäryhtiössä Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa.

Nimlas-konserni tarjoaa talotekniikkaurakointia ja -palveluita laajasti. Valikoima kattaa muun muassa LVI-, sähkö-, automaatio-, jäähdytys-, kylmätekniikka-, paloturva- sekä suunnittelu- ja turvatekniikkaratkaisut. Nimlas on asettanut tavoitteekseen olla markkinoiden vastuullisin talotekniikkakonserni, joka muodostaa parhaan ympäristön alan yrityksille ja ammattilaisille. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2023 noin 8 miljardia Ruotsin kruunua (pro forma).

Lisätietoja verkkosivuilta www.nimlasgroup.com

Uusimmat artikkelit

Kymenlaakson keskussairaala

Quattroservices Kaakkois-Suomi sähköurakoitsijaksi Kymenlaakson keskussairaalan perusparannushankkeeseen

Talotekniikkakonserni Quattro Mikenti Groupiin kuuluva Quattroservices Kaakkois-Suomi Oy vastaa Kymenlaakson keskussairaalan A-osan perusparannushankkeen sähköurakasta. Urakan…

Havainnekuva Laakson yhteissairaalasta

Quattroservices on allekirjoittanut Laakson yhteissairaalan päärakennuksen eteläosaa koskevan tilauksen

Talotekniikka-alaurakka-allianssissa on mukana kolme toimijaa, ja Quattroservices vastaa yhtenä hankkeen talotekniikkakumppanina osaltaan LV-, sprinkleri-  ja…

Erikalla on edessään uusi ura putkiasentajana – ja töitä riittää varmasti

Talviset yötyöt kaupungin katujen kunnossapidossa saivat nelikymppisen Erika Erosen pohtimaan tulevaisuuttaan. Työvuosia on jäljellä vielä…