Quattroservices Kaakkois-Suomi sähköurakoitsijaksi Kymenlaakson keskussairaalan perusparannushankkeeseen

Kymenlaakson keskussairaala

Talotekniikkakonserni Quattro Mikenti Groupiin kuuluva Quattroservices Kaakkois-Suomi Oy vastaa Kymenlaakson keskussairaalan A-osan perusparannushankkeen sähköurakasta. Urakan arvo on 18,5 miljoonaa euroa. Hanke toteutetaan kolmessa osassa ja kokonaisuus valmistuu vuoden 2029 loppuun mennessä.

Quattroservices Kaakkois-Suomi Oy toteuttaa Kymenlaakson keskussairaalan A-osan perusparannushankkeen sähköurakan 2024–2029. Urakka sisältää sähkönjakelujärjestelmän täydellisen uusimisen. Yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana toteutettavassa hankkeessa pääurakoitsijana toimii Jatke Toimitilat. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 100 miljoonaa euroa, josta Quattroservices Kaakkois-Suomen osuus on noin 18,5 miljoonaa euroa.

Laajamittainen sähköjärjestelmän uudistus

Hankkeessa uusitaan koko vanha 1960-luvulla rakennettu pääsairaalarakennus, jossa sijaitsee vuodeosastoja, leikkaussaleja, kuvantamistiloja, vastaanotto- ja toimenpidetiloja. Kolmeen lohkoon jakautuva hanke luovutetaan Kymenlaakson hyvinvointialueelle vaiheittain.

”Olemme erittäin iloisia päästessämme jälleen mukaan uudistamaan sairaalakiinteistöjä. Kyseessä on mittava projekti, jossa vanhan osan talotekninen sähköjärjestelmä uudistetaan täysin. Uusimme A-osan sähkönjakelujärjestelmän sekä sairaalan toimintaa palvelevat turvajärjestelmät. Pääsemme hyödyntämään projektissa aiempaa kokemustamme vastaavista kohteista”, Quattroservices Kaakkois-Suomen toimitusjohtaja Kalle Hentunen kertoo.

 ”Erityisen mielenkiintoiseksi ja vaativaksi hankkeen tekee se, että työt toteutetaan toimivan sairaalaympäristön keskellä. Tämä edellyttää vahvaa osaamista ja huolellisuutta vaiheistusten kanssa, jotta takaamme keskeytyksettömän sähkönjakelun sairaalalle. Teemme tiivistä yhteistyötä Kymenlaakson hyvinvointialueen kanssa varmistaaksemme potilasturvallisuuden ja mahdollisimman häiriöttömän toiminnan sairaalalle”, Hentunen jatkaa.

Sähköurakka työllistää projektin alkuvaiheessa noin 10 yhtiön ammattilaista, ja määrä kasvaa myöhemmin noin 20 työntekijään.

Vahva tilauskanta Kaakkois-Suomessa

Quattroservices Kaakkois-Suomella on vahva kokemus vaativista sairaalaurakoista. Yritys vastasi Etelä-Karjalan keskussairaalan A-tornin peruskorjaushankkeessa sähköjärjestelmän uusinnasta sekä dialyysiosaston sähkötöistä.

Kymenlaakson keskussairaalan perusparannushankkeen lisäksi Quattroservices Kaakkois-Suomi toteuttaa tällä hetkellä useita merkittäviä hankkeita Kaakkois-Suomessa. Inkeroisten monitoimitalon sähköurakka Kouvolassa sekä Sammontalon monitoimitalon sähkötyöt Lappeenrannassa valmistuvat vuonna 2025. Lisäksi Quattroservices Kaakkois-Suomi vastaa sähkötöistä uudessa Kajuutta-kiinteistössä Kotkassa, joka koostuu ruokakaupan liiketiloista sekä opiskelija-asunnoista.

Sähköurakoiden lisäksi Quattroservices Kaakkois-Suomella on useita puitesopimuksia julkisten asiakkaiden kanssa, joiden myötä huolehditaan huolto- ja vikakorjauksista sekä pienemmistä projekteista.

Lisätietoja: Kalle Hentunen, toimitusjohtaja, Quattroservices Kaakkois-Suomi Oy, 041 7307452, kalle.hentunen@qmg.fi

Kuva: Kymenlaakson hyvinvointialue. Kymenlaakson keskussairaala kesällä 2024. Taka-alalla peruskorjattava vanha pääsairaala. 

Quattroservices Kaakkois-Suomi Oy

Quattroservices Kaakkois-Suomi Oy on sähköurakoinnin ja -palveluiden ammattilainen Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa. Yhtiö työllistää 33 sähköasentajaa ja seitsemän toimihenkilöä. Pääosa työkohteista sijaitsee Lappeenrannan ja Kotkan seuduilla sekä Kouvolassa ja Imatralla. Yritys tunnetaan etenkin julkisten tilojen, kuten koulujen, päiväkotien ja sairaalakiinteistöiden urakoitsijana. Lisäksi uudisrakennus- ja saneerauskohteiden joukossa on myös toimitiloja ja asunto-osakeyhtiöitä. Myös huoltosopimukset ja sähkötekniset palvelut kuuluvat Quattroservices Kaakkois-Suomen palveluihin. Yhtiö kuuluu QMG-konserniin.

QMG-konserni on Suomen suurimpia talotekniikka-alan yrityksiä. Se toteuttaa talotekniikkaprojekteja ja -huoltopalveluita valtakunnallisesti. QMG:n palveluvalikoima kattaa kaikki talotekniikan osa-alueet. Konserniin kuuluu eri puolilla maata yli 50 tytäryhtiötä. Vuonna 2023 QMG:n liikevaihto oli noin 270 miljoonaa euroa (pro forma). Konsernin palveluksessa on runsaat 1500 talotekniikkaurakoinnin ja -huollon ammattilaista.

QMG, ruotsalainen Sandbäckens ja norjalainen Konstel muodostavat pohjoismaisen Nimlas-talotekniikkakonsernin. Nimlaksen pääomistaja on sijoitusyhtiö KLAR Partners, ja omistajaohjelmaan kuuluu yhtiöistä yli 500 henkilöstöomistajaa.

Uusimmat artikkelit

Neljä henkilöä seisoo rivissä. Kuvassa on myös ilmastointiputki sekä sähkökaapelikela.

QMG laajentaa Satakuntaan – Insinööritoimisto Unto Rantanen sekä Ilmastointi ja Pelti Hakala mukaan talotekniikan terävimpään kärkeen

Talotekniikkakonserni QMG kasvaa Länsi-Suomessa ostamalla merkittävät IV- ja sähköalan yritykset Porista. Yrityskauppojen myötä QMG:n valtakunnallinen…

Havainnekuva Laakson yhteissairaalasta

Quattroservices on allekirjoittanut Laakson yhteissairaalan päärakennuksen eteläosaa koskevan tilauksen

Talotekniikka-alaurakka-allianssissa on mukana kolme toimijaa, ja Quattroservices vastaa yhtenä hankkeen talotekniikkakumppanina osaltaan LV-, sprinkleri-  ja…

Erikalla on edessään uusi ura putkiasentajana – ja töitä riittää varmasti

Talviset yötyöt kaupungin katujen kunnossapidossa saivat nelikymppisen Erika Erosen pohtimaan tulevaisuuttaan. Työvuosia on jäljellä vielä…