palokatkot

Palokatkojen toteuttamisessa tärkeintä ovat läpivientien tiiviys, paloturvalliset materiaalit sekä vastuullinen työ. 

Palokatkot tarkoittavat rakennusten osastoivien rakenteiden, kuten lattioiden, kattojen ja seinien, läpivientien turvallista tiivistämistä. Läpiviennit ovat erilaisia taloteknisiä putkistoja, hormeja tai kaapelointeja ja sähkövetoja.  

Palokatkot ovat passiivista palontorjuntaa, josta on hyötyä kaikille rakennuksille teollisuudesta liiketiloihin, toimistoihin ja asuntoihin. Kriittisimmin suojattavia kohteita ovat muun muassa teollisuusalueet, joilla on muutenkin korkeampi tulipaloriski. 

Palokatkojen toteuttamisessa tärkeintä on huolehtia, että läpiviennit ovat tiiviitä, käytettävät tiivistemateriaalit vastaavat paloturvallisuustarpeita ja asennustyö tehdään huolellisesti ja vastuullisesti. Valmiit palokatkot tulee dokumentoida ja valokuvata tulevia rakennuksen käyttäjiä, saneeraajia tai vakuutusyhtiöitä varten. 

Palokatkojen toteuttaminen on vastuullista ammattiosaamista 

Ammattitaitoinen asentaja toteuttaa palokatkon suunnitelmissa määritettyjen detaljien mukaan vastaamaan haluttua 30, 60 tai 90 minuutin palonkestävyystarvetta. Asentajan on myös tunnettavat tiivistemateriaalien ominaisuudet. Tiivistämisessä ei saa käyttää materiaaleja, jotka eivät kestä kuumuutta tai jotka saattavat jopa lisätä palovaaraa. 

Puutteellisesti tehdyt palokatkot muodostavat merkittävän inhimillisen ja taloudellisen riskin, joten vastuullinen ammattilainen ei koskaan tingi turvallisuudesta. 

Palokatkoalan ammattilaisilla on usein takanaan talonrakennusalan tai talotekniikka-alan koulutusta ja työkokemusta. Lisäksi he voivat suorittaa VTT:n palokatkoasentajan sertifikaatin. 

Palvelua tarjoavat yrityksemme

Palokatkot Vänskä Oy

Palokatkot Vänskä tarjoaa teollisuudelle ja erilaisille kiinteistöille ammattitaitoista palokatkojen toteutusta Etelä-Suomessa
Palokatkot Tekniset palvelut Teollisuuden palvelut
Kanta-Häme Kymenlaakso Päijät-Häme Pirkanmaa Uusimaa Varsinais-Suomi